Όλα ξεκίνησαν ένα τράτζικ φθινοπωρινό ξημέρωμα στα Εξάρχεια… (Σεπτέμβριος,2010 - Ιανουάριος 2014)

20131105

ΣΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ

Έχεις σκεφτεί ποτέ, γιατί όταν οι γυναίκες χωρίζουν, κάνουν, συνήθως, μια αλλαγή στα μαλλιά;

Οι σχέσεις είναι σα τα μαλλιά. Ξεκινάνε από το λούσιμο. Τα τραβάς, τα τραβάς, μέχρι να βρεις έναν άνθρωπο να μονιάσεις. Προσοχή μεταξύ του κενού «μονιάσεις» και «μονάσεις». Ανάμεσα στους πολλούς άνδρες και τις πολλές τούφες (ανάθεμα κι αν ήξερες πόσες τρίχες έχεις χάσει)  αρχίζεις να ξεμπερδεύεις μέχρι να καταλήξεις στον ένα και μοναδικό. Κι ύστερα, αρχίζει σταδιακά το στέγνωμα…

Λίγο πριν το απόλυτο στέγνωμα εμφανίζεται μπροστά σου το τέλειο αποτέλεσμα. Το μαλλί κάθεται τέλεια. Αλλά είναι αυτό το «ενδιάμεσο» στάδιο που δεν κρατάει πολύ. Όπως και το χτένισμα στο κομμωτήριο. Σε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο είναι που οι σχέσεις είναι τέλειες. Έχει περάσει η πρώτη κρυάδα, που λούζεις τον άλλο με ψεματάκια για να τον εντυπωσιάσεις. Η αμήχανη στιγμή που επειδή δε γνωρίζεστε αρκετά θα πεις καμιά χοντράδα του τύπου «πωπω δε τους πάω καθόλου τους Αγρινιώτες…» και σου αποκαλύψει ότι ο παππούς του έχει φάρμα κάπου έξω από το Αγρίνιο. Έχει περάσει και το πρώτο σεξ της αγαρμποσύνης. Τώρα ζεις τον απόλυτο έρωτα, χαμογελάς, έχεις πεταλούδες στο στομάχι κοκ.

Το ενδιάμεσο στάδιο, εκεί δηλαδή που δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μαλλί, αλλά φαίνεται σα χτενισμένο και κάθεται τέλεια, όλα σου φαίνονται γαμάτα. Και φυσικά περνάει πολύ γρήγορα αυτό. Λίγο μετά το μαλλί φουντώνει, ηλεκτρίζεται και δεν κάθεται όπως πριν. Η μπούκλα πέφτει, το ίσιωμα κατσαρώνει κι η σχέση στραβώνει. 

Η Τζέν-τζέν βρισκόταν στο ενδιάμεσο στάδιο, δηλαδή στα μέλια. Και δε χρησιμοποιούσε σεσουάρ, άφηνε το μαλλί να στεγνώσει από μόνο του. Κι έτσι όλα θα διαρκούσαν περισσότερο. Και σε αυτό το σημείο, η Ρούνι-ρούνι κι εγώ αποφασίσαμε να της κάνουμε δώρο ένα πιστολάκι μαλλιών, πριν παγώσει το κεφάλι της και τη βρει κανένα κακό.

Η κρίσιμη στιγμή μιας σχέσης είναι αυτό που λέμε...όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι. Και τότε έχεις δύο επιλογές: Είτε να το ξεμπερδέψεις με πολλή υπομονή είτε να το κόψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: