Όλα ξεκίνησαν ένα τράτζικ φθινοπωρινό ξημέρωμα στα Εξάρχεια… (Σεπτέμβριος,2010 - Ιανουάριος 2014)

20130811

Το μυστήριο του Τάγματος «των 30 Φεύγα»



Ήταν Παρασκευή, σχεδόν όλοι είχαν φύγει από την Αθήνα κι έτσι πήγαμε με τη Ντράνα για ένα «χαλαρό» - αφού πρώτα καταφέραμε να χαθούμε στη Γλυφάδα. Κάποτε βρεθήκαμε και πήγαμε για το ποτό που λέγαμε. Οι Ρούληδες ήταν εκεί, μαζί με τη Ρουλίτσα και λίγο παραπέρα κάτι γνωστοί, από εκείνους που βάζεις στην κατηγορία «Το Τάγμα των 30 Φεύγα».

Το Τάγμα των 30 Φεύγα ήταν το target group γκόμενων για όλες μας εκείνη την εποχή, πλην της Τζέν-τζέν που είχε νεοαποκτηθέν πιπινομωρό να νταντέψει. Ήταν όλοι εκείνοι οι προβληματικοί γκόμενοι που μας εμφανίστηκαν με μότο «δε δεσμεύομαι», και οι οποίοι όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο επεισόδιο, «κάνουν restart στη ζωή τους».

Η μία θεωρία λοιπόν, είναι η Θεωρία της Μιζέριας.  «Μα η κρίση τους έχει τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια…», μας εξηγούσε η μητέρα, «είναι πεσμένοι ψυχολογικά». Μα συγνώμη, ούτε να απαυτώσουν δε θέλουν; Ούτε για αυτό δεν μας πλησιάζουν!, είπα αγανακτισμένη πριν από κάποιο καιρό. «Που να τους σηκωθεί με τόσο άγχος…», είπε και η θεία. Η θεωρία του ψυχοπλακώματος του Τάγματος των 30 Φεύγα δε με κάλυπτε. Επομένως, όταν πετύχαινα κάποιον από αυτούς, τον ρώταγα ευθέως τι φταίει. Μέχρι που πέτυχαν εκείνον, τον Έναν, που μου έδωσε μια τελείως διαφορετική εξήγηση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με όλα τα προηγούμενα περί μιζέριας, ψυχοπλακώματος, restart

 « Στην ηλικία που είμαστε εμείς τώρα, ξαφνικά σε θέλουν όλες… Η προσφορά είναι μεγάλη, δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα, πάνε αυτά… Από τα 15 μας κυνηγάμε κοριτσάκια και τώρα έρχονται μόνα τους…», μου εξηγεί ένας από τους ήρωες και μέλος του Τάγματος – δε θέλω να δώσω όνομα, θεωρώ ότι ήταν συζήτηση off the records. Αυτή, ήταν η Θεωρία του Player. «Άσε που… υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ σας… Έχετε να συναγωνιστείτε 23άρες, 20άρες...». Σε αυτό το σημείο σκέφτομαι να τον χαστουκίσω, αλλά θα χαλούσα τη συνέντευξη.

Ξαφνικά όλες οι θεωρίες περί κατάθλιψης των ανδρών, άρχισαν να με ζορίζουν, να κλονίζομαι, να αμφιβάλλω. Μήπως το «κάνω επαναπροσιοδρισμό» είναι το νέο «δε σε γουστάρω» ; Η Θεωρία της Μιζέριας είναι αυτό που θέλουνε να πιστεύουμε για να μη διεκδικούμε σχέσεις; Ή μήπως η Θεωρία του Player είναι ένα τρυκ για να καλύψουν τη μιζέρια τους οι άνδρες;  Τι συμβαίνει με τους 30 φεύγα τελικά; Ποια είναι η αλήθεια;  Ο Χόρχε ήταν το τελειωτικό χτύπημα. «Βασικά ναι… Δε μπορείς να αφοσιωθείς σε μία γιατί είναι πολλοί οι πειρασμοί…». Αυτό ήταν! Άντρες! Γουρούνια! Ψώνια! Έγινα έξαλλη, τόσο έξαλλη, που μου ήρθε να πάρω τηλέφωνο τον Κακό Λύκο, τον δικό μου 30 φεύγα του Τάγματος, και να του πω ότι τα ξέρω όλα! Για τους υπόλοιπους, tampis που λένε και οι Γάλλοι.

Αν ισχύει λοιπόν η θεωρία του Player, τότε για τον 30 Φεύγα που σας την έσκασε πρέπει να ξέρετε το εξής. Είτε η στιγμή σας ήρθε κι έφυγε για πάντα… είτε δεν έχει έρθει ακόμα.

Οι περισσότερες γυναίκες στις οποίες εξήγησα τι γίνεται με το Τάγμα των 30 Φεύγα, αμφισβήτησαν τις μαρτυρίες που απέσπασα εκείνο το βράδυ. «Ναι, σιγά που τους την πέφτουν όλες! Μαλακίες! Κατάθλιψη έχουν!».


…Έχουν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: