Όλα ξεκίνησαν ένα τράτζικ φθινοπωρινό ξημέρωμα στα Εξάρχεια… (Σεπτέμβριος,2010 - Ιανουάριος 2014)

20130304

Εσύ,πως χωρίζεις;


Όλα ξεκίνησαν όταν άκουσα ότι όποιο ζευγάρι πάει διακοπές στη Μήλο ή παντρεύεται ή χωρίζει. Γιατί; Τι άλλες εναλλακτικές υπάρχουν; Ξέρουμε αρκετούς που παντρεύτηκαν φέτος, τι γίνεται όμως με αυτούς που χώρισαν;

Στον έρωτα το πράμα κυλάει μόνο του. Κυλάει και σε παίρνει ο κατήφορος ή κυλάει ο τέντζερης και βρίσκει το καπάκι. Στον χωρισμό κάποιος πρέπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Εκείνο το απόγευμα συνάντησα μια φίλη από τα παλιά, που πρόσφατα βγήκε από μια μακροχρόνια σχέση και μπήκε με τα τσαρούχια στην επόμενη. Αναρωτιέμαι, πως είναι να χωρίζεις μετά από τόσα χρόνια σχέση. Τι λες; Πως το λες; Τι λέξεις χρησιμοποιείς; Κλαις; Άμα κλάψει ο άλλος σε τουμπάρει; Σε τι μέρος πρέπει να συναντηθείτε για να το πεις; Της έκανα χιλιάδες ερωτήσεις μέχρι να σκιαγραφήσω το προφίλ του χωρισμού, γιατί είναι κάτι που άρχισε να με απασχολεί έντονα τον τελευταίο καιρό. Υπάρχει μια συνταγή; Υπάρχει έστω και μια ανώδυνη;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χωρίσεις. Υπάρχουν άκομψοι τρόποι, υπάρχουν μεθοδικοί χωρισμοί, σταδιακοί χωρισμοί, απότομοι χωρισμοί , αυτόματοι ή αμοιβαίοι χωρισμοί, προγραμματισμένοι χωρισμοί.

Σύστημα Τζέν-τζέν: Η Τζέν-τζέν, όταν θέλει να ξεφορτωθεί έναν γκόμενο, κάνει τα πάντα για να την αφήσει αυτός. Τουτέστιν, θέτει σε εφαρμογή το πανούργο σχέδιό της και τον ξενερώνει με κάθε φύσεως ξενέρωμα. Δεν υπάρχει χρυσή συνταγή στο σύστημα της Τζέν-τζέν.  Το σχέδιο προσαρμόζεται στον χαρακτήρα του άτυχου παίκτη. Αν του αρέσουν οι ταινίες, η Τζέν-τζέν θα αποκοιμηθεί επιδεικτικά στην αγαπημένη του ταινία. Αν σιχαίνεται τις αγαπούλες, το στόμα της Τζέν-τζέν θα αρχίσει να στάζει μέλι.

Σύστημα Ρούνι-ρούνι: Η Ρούνι-ρούνι χωρίζει σαν άντρας, δηλαδή «δε φταις εσύ, εγώ δεν είμαι σε φάση…». Παρότι το χρησιμοποιούν τόσο ανεξάντλητα οι άντρες, σε όλες τις εποχές και όλους τους καιρούς, δεν αναγνωρίζουν την ατάκα και επιμένουν να μην καταλαβαίνουν. Κάποιες φορές όμως, ο θιγμένος τους εγωισμός ξεξυπνά και συμφωνούν, «ναι, φταις, έχεις πρόβλημα ψυχολογικό, γι’αυτό δε μπορείς να είσαι μαζί μου…». Η Ρούνι-ρούνι αποχωρεί και τον αφήνει να πιστεύει ότι εκείνη φταίει που δεν είναι ικανή, να αντέξει εκείνον που τραγουδούσε παράφωνα Παβαρότι, με ένα ποτήρι ουίσκι στο χέρι, αγναντεύοντας το καμένο δάσος της Πάρνηθας. Αυτός ήταν ο φυσιολογικός, η Ρούνι-ρούνι όχι.

Σύστημα Ντράνας: Η Ντράνα είναι του Ήθους. Εξαντλεί τον χωρισμό μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, ειδάλλως δε μπορεί να προχωρήσει τη ζωή της με τίποτα. Χωρίζει και επαληθεύει, διπλοτσεκάρει ή τριπλοτσεκάρει τον χωρισμό αργότερα. Μπορεί να έχεις βγει με τη Μαριλένα δύο ραντεβού, και τα ραντεβού του χωρισμού να είναι περισσότερα από 2. Θα το πει σε μήνυμα, στο τηλέφωνο και τουλάχιστον τρείς φορές από κοντά, ώστε να βεβαιωθεί ότι ο άλλος το κατάλαβε κι ότι δεν είναι πλέον ανήθικο να γνωρίσει κάποιον άλλον.

Σύστημα της Μαιμούς: Από κλαδί σε κλαδί, χωρίζεις όταν βρεις τον επόμενο…

Διαλέγεις και παίρνεις, είναι όλα δεκτά και όλα σε οδηγούν κάπου. Εμάς μας οδήγησαν κλασικά στο Pere Ubu…

Δεν υπάρχουν σχόλια: