Όλα ξεκίνησαν ένα τράτζικ φθινοπωρινό ξημέρωμα στα Εξάρχεια… (Σεπτέμβριος,2010 - Ιανουάριος 2014)

20131214

Ποτέ τα Χριστούγεννα

Η Miss Kanela,  ήταν άφαντη για καιρό, είχε βουλιάξει μέσα στη σχέση της, αλλά δε φαινόταν ιδιαίτερα ευχαριστημένη. Δε το είπε ποτέ δυνατά, αλλά εγώ ήξερα τι είναι αυτό που τη βασάνιζε. Γιατί η Miss Kanela είναι κι εκείνη Κριός και το 2013 θα ήταν η χρονιά που οι Κριοί θέλανε να χωρίσουν και να τα κάνουν όλα πουτάνα ακόμη και παραμονή Χριστουγέννων. Το θέλαμε. Αλλά μάλλον θα κρατιόμασταν όπως όλα δείχνανε.

Παρότι τα Χριστούγεννα, συνήθως οι άνθρωποι θέλουν να μένουν μαζί... κάποιες φορές σε πιάνει να θέλεις ή να πρέπει να χωρίσεις και να μη μπορείς να το καθυστερήσεις μέρα παραπάνω. Η Μεταλλαγμένη είχε βάλει προ καιρού deadline τα Χριστούγεννα. Αν τα πράγματα δε βελτιώνονταν, κι Αυτός που Συμπαθούμε Όλοι δεν έβαζε μυαλό, τότε θα έδινε ένα τέλος στον έρωτα που την έφερνε στην τρέλα. "Μέχρι τα Χριστούγεννα" έλεγε και τα Χριστούγεννα ήρθαν. "Δε θέλω να το συζητήσω!", έλεγε τώρα. Αυτό βέβαια κρύβει ένα δίχτυ ασφαλείας γιατί... Come on girl...ποιος χωρίζει μέσα στα Χριστούγεννα;

Απο τη μία θέλεις να δώσεις τόπο στην οργή, να περάσουν οι άγιες μέρες και μετά χωρίζεις με την ησυχία σου. Να μη κλαις κάτω απο το δέντρο - κακά τα ψέματα, πάντα κλαίει μια γυναίκα όταν χωρίζει ακόμη κι αν το να χωρίσει το θέλει όπως ο διάολος την παρθένα. Απο την άλλη, αν είναι να χωρίσεις, γιατί να μη το κάνεις μπαμ και κάτω και να περάσεις τις γιορτές έχοντας ξεφορτωθεί το βάρος; Γιατί να σε βρει ο νέος χρόνος αγκαλιά με κάποιον που έχεις ήδη αποφασίσει να χωρίσεις...απο την προηγούμενη χρονιά; Το λες και γρουσουζιά. Το λες και 7 χρόνια κατάρα στο βρακί σου.

Η Ζωζώ πήρε τη σωστή απόφαση. Χώρισε πριν τις γιορτές. Η Τζέν-τζέν δε θα το έπαιρνε απόφαση ποτέ. Όποιος πρόλαβε - πρόλαβε, απο του χρόνου οι χωρισμοί πάλι. Είναι αλήθεια. Κανείς δεν τολμά να χωρίσει μέσα στις γιορτές...

Εγώ είχα αφήσει πίσω μου εκείνο τον συνάδελφο, έχοντας βάσιμες υποψίες ότι είναι παντρεμένος με παιδί, γιατί αλλιώς πως θα μπορούσα να εξηγήσω το γεγονός οτι μου αντιστέκεται σε ασανσέρ μικρότερο από το σπίτι του σκύλου μου; Εκείνες τις ημέρες όμως, γνώρισα έναν Ισπανό ποδοσφαιριστή... Ο Ισπανός μου είχε πάρει τα μυαλά για τα καλά, αλλά πάντα υπάρχει ένα αλλά.

Μέχρι τότε, στα 25 μου χρόνια, είχα καταλήξει σε δύο βασικά συμπεράσματα για τους κεραυνοβόλους έρωτες. 1ο: Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι οι πιο δυνατοί έρωτες, πονάνε περισσότερο απο όλους και τελειώνουν πάντα άσχημα και 2ο: Τα Χριστούγεννα είναι ημέρες αγάπης και όχι βασανισμού. Ο χωρισμός και ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι και τα δύο συναισθηματικός βασανισμός και δεν επιτρέπονται αυτή την περίοδο του χρόνου.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι παρά συναισθηματικές μαλακίες που σκέφτεσαι. Γιατί όταν δεν είναι καλοκαίρι και δεν είναι Χριστούγεννα, είναι η γιορτή του ενός ή του άλλου, η επέτειος, τα γενέθλια, κάποιος γάμος γνωστού, κάποια δύσκολη στιγμή, κάτι άλλο που θα φταίει και που θεωρητικά θα σε εμποδίσει να χωρίσεις. "Τώρα είναι σε δύσκολη φάση πως να τον αφήσω..." ή "έχει γενέθλια την άλλη εβδομάδα..." ή "μα θα κλείναμε χρόνο σε λίγες μέρες...". Αντιστρόφως ανάλογα, μην εμπιστεύεσαι έρωτα σε κάποιον όταν είσαι μεθυσμένος, μασκαρεμένος, μαυρισμένος, ή σε εορταστική διάθεση. Οι γιορτές τα κάνουν όλα να φαίνονται πολύ πιο ωραία απ'ό,τι είναι και μετά τραβάς τα μαλλιά σου. Για τώρα λοιπόν, "Ποτέ τα Χριστούγεννα". Παρότι οι ισπανοί ποδοσφαιριστές έχουν δυνατά πόδια. Και πολύ ωραία πλάτη. Και μυρίζουν μανταρίνι... Και διαβάζουν φιλοσοφία... Και πετάνε τα σκουπίδια. Και ποιος ξέρει και τι άλλο κάνουν καλά.

Άπαπα. Μακριά απο εμάς. Μια χαρά είμαστε ανέραστες με τα αφόρετα πρωτοχρονιάτικα κόκκινα βρακιά μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: