Όλα ξεκίνησαν ένα τράτζικ φθινοπωρινό ξημέρωμα στα Εξάρχεια… (Σεπτέμβριος,2010 - Ιανουάριος 2014)

20110204

Smile!Its a boy! Season 1, Ep.3


Την Παρασκευή μπορούσαμε όλοι. Τι κακό έχει να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου δύο φορές; Άλλωστε τούρτα δεν είχε σβήσει η Ντράνα… Η Μπέμπα ήταν στις ομορφιές της, η Τζέν- Τζέν φαινόταν κάπως πιο ήρεμη σήμερα, σκεπτική ίσως, η Ζωζώ… έλαμπε! Γιατι;


Κάτι έχει αλλάξει στη ζωή της Ζωζώς. Ύστερα από χρόνιες προσπάθειες να βρει έναν φυσιολογικό γκόμενο, ύστερα από πολλούς συμβιβασμούς, δάκρια κι ιδρώτα, γκόμενους βδέλες, γκόμενους σχιζοφρενείς κι ό,τι άλλο βάζει ο ανθρώπινος νους,  η Ζωζώ είχε επιτέλους βρεθεί στον σωστό δρόμο. Ναι, είμαι πολύ θερμή και εγκρίνω απεριόριστα, έχω ενθουσιαστεί, είμαι πολύ χαρούμενη που η φίλη μου είναι ευτυχισμένη. Το νέο μέλος της παρέας μας, ο «Φωτογράφος» - που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πλοίο για Πάρο και ζηλεύω- είναι από τους ανθρώπους που χαμογελάνε πάντα. Έχει και Παιδεία, θα σημείωνε η Ζαμπέτα… Είναι εκείνος, που κρατάει καλά τα μυστικούλια (το εκτιμώ αυτό πολύ σε αυτή τη φάση) και που έχουμε ένα κοινό σημείο (αυτό κι αν το εκτιμώ!) ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΤΕ!

Σε τέτοια γεγονότα, οι MAKS ξαναενώνονται. Επιτέλους, μετά από πολύ καιρό (από τα γενέθλια της Ζωζώς νομίζω) είχαμε ολομέλεια. Πως θα μπορούσε να λείπει άλλωστε η Κωνβονταφόν; Η Κωνβονταφόν έχει εξαφανιστεί αυτό το διάστημα. Την έφαγε ο έρωτας κι η εξεταστική. Αλλά στα γενέθλια της Ντράνας δεν γινότανε να μη δώσει το παρόν. Τι συμβαίνει όταν σε ένα χώρο μαζεύονται Ντράνα, Κονβονταφόν και «Φωτογράφος»; Καταιγίδα από φλας. Η Ντράνα πόζαρε με την τούρτα αγκαλιά, το κεράκι αναμμένο, το κεράκι σβησμένο, την ώρα που το ανάβει, την ώρα που το σβήνει, την ώρα που το βγάζει από την τούρτα και το πετάει. Χορεύοντας, γελώντας, μασουλώντας. Δεξί και αριστερό προφίλ. Ανφάς, με τα μαλλιά πάνω, κάτω, στο πλάι, μέσα στη μούρη. Αν δεν έχεις ωραίες φωτογραφίες από τα 23α γενέθλιά σου πότε θα έχεις; Σκεφτότανε η Ντράνα, σε κρίση ηλικίας όπως ήτανε.

Από το κοκτέηλ πάρτι έλαμψε δια της απουσίας του ο Χόρχε. Αλλά αν δεν με γελούν τα μάτια μου, ποιος είναι αυτός εκεί πίσω από το μπαρ; Ο Λατίνος της Πάρου!; Η"Ρομαντική" έκπληξη της βραδιάς. Από όλα τα αθηναϊκά μπαρ κι αυτός εδώ. Είναι τόσο μικρός ο κόσμος, για άλλη μια φορά…

Δεν ήθελα να το δείξω σε κανέναν, αλλά όλο το βράδυ- κι επειδή όντως περάσαμε πολύ ωραία- μελαγχολούσα στη σκέψη οτι η Μπέμπα φεύγει και το σκηνικό θα αλλάξει. Ποιος θα κρατήσει τις ισορροπίες; Ποιος θα αναλάβει τα ηνία της "φωνή της λογικής"; Το "ουδείς αναντικατάστατος" ουδέποτε πίστεψα οτι ισχύει. Απο όλους έχεις να πάρεις κάτι διαφορετικό και φυσικά να δώσεις. Ακόμα και στην περίπτωση που ένας έρωτας ξοφλήσει- δεν μιλάω για συγκεκριμένη περίπτωση, μένουν πάντα οι αναμνήσεις (ευτυχώς για εμένα οι καλές συνήθως). Δεν μιλάμε άρα για αντικατάσταση, απλά για προσθήκη νέων. Είναι  κάτι που ισχύει για όλες μας, ακόμα κι αν το έδαφος είναι ασταθές ακόμα (με εξαίρεση τη Ζωζώ που έκανε την αρχή!!!άντε και στα δικά μας!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: