Όλα ξεκίνησαν ένα τράτζικ φθινοπωρινό ξημέρωμα στα Εξάρχεια… (Σεπτέμβριος,2010 - Ιανουάριος 2014)

20110209

killersVC suicides Season 1, Ep.7


Η Τεχνολογία κάνει θαύματα. Εγώ είμαι ατεχνολόγητη, αλλά το παλεύω με κάθε δυνατό μέσο, προσπαθώ να απορροφήσω όσες περισσότερες πληροφορίες αντέχει το iq μου από τους φίλους μου που έχουν γνώσεις. Βέβαια, κάποιοι, παραέχουν γνώσεις, περιττές και ενοχλητικές και καμιά φορά ξεδιάντροπες!


Είμαστε σε ανοιχτή συνομιλία με Λονδίνο, με τη Μπέμπα, η οποία μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί μέσα στον υπολογιστή. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η τεχνολογία τη φέρνει πάνω… στη μπάρα του μπαρ. Έχει κοπανήσει δυο αγγούρια στη φραπεδιέρα και κάθεται στον λονδρέζικο καναπέ της αναπαυτικά. Παρακολουθεί όλη τη βραδιά μέσα από το skype, ενώ το lap top στροβιλίζεται στον αέρα, από όποιον θαμώνα την κερνούσε ένα ψηφιακό, για εκείνη, σφηνάκι.  Αποφασίσαμε να την παίρνουμε μαζί μας όπου πάμε, να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το wireless και το broadband… (αυτά τα ξέρω).

Εντωμεταξύ, η Τζέν- τζέν πίνει κάτι σε Τζίντζερ- Μαρτίνι και κάτι προσπαθεί να πει, αλλά δεν την ακούμε.[.....] Η Ζωζώ – που παρεμπιπτόντως χώρισε με το «Φωτογράφο», έχει βάσιμες υποψίες ότι κάποιος έχει εισβάλλει στο λογισμικό του υπολογιστή της , υποκλέπτει τις συνομιλίες μας και την παρακολουθεί από την web camera εν αγνοία της. Ακόμη κι όταν απλά χαζεύει στο facebook, ή όταν  τραγουδάει lady Gaga, ακόμη κι όταν ξύνει τη μύτη της περιμένοντας να κάνει log in.

Ενώ εμείς είμαστε πολύ μπροστά, κάποιοι άλλοι, βρίσκονται στη μακρινή Ιθάκη (που ο Νοστράδαμος ξέχασε να προβλέψει την καταστροφή της που έχω προγραμματίσει για αύριο το απόγευμα)   κι όχι απλά δεν έχουν Ίντερνετ, δεν έχουν ανακαλύψει καν το ρεύμα.  Μερικοί άνθρωποι, δεν αξίζουν να έχουν κινητό. Αλλά επειδή την ξέρω τη μοίρα μου, με τα κινητά, τους φορτιστές και γενικά τους άντρες, ας περάσουμε στην άλλη «φάση» του αγώνα… [...]

Killer: Είναι αυτός, που σκοτώνει με ένα βλέμμα. Ή μάλλον, όχι, δεν σκοτώνει, χειρότερα. Σε μαρμαρώνει! «Μαρμαρίσιους, petrificus totalus» που θα έλεγε και ο Xάρι Πόττερ. Σε γδύνει; Σε γδύνει να το πω, για να το αποδώσω πιο ρεαλιστικά. Ή μάλλον όχι, δεν το λέω καλά. Το βλέμμα του, έχει ακτίνες Χ. Πραγματικά βλέπει μέσα από τα ρούχα. Τον έχετε ακουστά και ως Σνομπ (και πρώην σέξι σερβιτόρο, το πρώην πάει στο σερβιτόρο γιατί σέξι παραμένει). Ηχητικό εφφέ «I wanna do bad thingς with you». Φίλος, μην πάει αλλού το μυαλό σου. Όσους δε μπορείς να κάνεις γκόμενους τους κάνεις φίλους.

«Ακόμα;», με ρωτάει ο killer. «Ακόμα» του λέω απογοητευμένη. Ακόμα άνεργη φίλες και φίλοι. Κι έχω και το παιδί άρρωστο με διάρροια στο σπίτι. Τι έπαθε; «Εχέκλασε» διευκρινίζει η Τζέν-Τζέν. «Τι εννοείς εχέκλασε;», ρωτάει η Ντράνα κρατώντας το κεφάλι της (μια νύχτα πριν το βάψει καροτί). Αυτό που κατάλαβες… Δυο μέρες έμεινα στο Κέντρο της Αθήνας και ιδού τα αποτελέσματα.

Y.Γ. Όπου [...] = παραλειπόμενα...



Δεν υπάρχουν σχόλια: