Όλα ξεκίνησαν ένα τράτζικ φθινοπωρινό ξημέρωμα στα Εξάρχεια… (Σεπτέμβριος,2010 - Ιανουάριος 2014)

20121012

Η Σόλα και το Solo


Τελικά μοιάζουμε ή όχι με τους φίλους μας; Το «δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» το έχουμε καρατσεκαρισμένο; Κι από πού προκύπτει αυτό το συμπέρασμα τέλος πάντων; Το ερώτημα γεννήθηκε όταν κοίταξα γύρω μου και απαρίθμησα τις παρέες με μεγάλη ευκολία, σα να μην περίσσευε κανείς, σαν τα γκρουπ της Eurovision (σα να φορούσανε στολή). Που χρησιμεύει τώρα αυτό; Όταν δεις έναν ξέμπαρκο γκόμενο στο μπαρ, για παράδειγμα, να σου είναι εύκολο να καταλάβεις αν είναι με κοπέλα ή με τους φίλους του ας πούμε.

Ας πάρουμε παράδειγμα τους Ρούληδες. Οι Ρούληδες  είναι ένα ετερογενές ανδρικό παρεάκι, όπου πολλά ανόμοια μεταξύ τους άτομα συνδέονται με δεσμούς φιλίας. Ανά δυάδες παρουσιάζουν στυλιστικές ομοιότητες: Σαγιονάρα-βερμούδα ή τζίν με πουκάμισο…αλλά σαν προσωπικότητες είναι η νύχτα με τη μέρα.  Είναι πολλοί για να τους παρουσιάσω όλους, γι’αυτό τους λέω Ρούληδες. Αυτή η γενικότητα του όρου σίγουρα δεν σημαίνει ότι δεν τους ξεχωρίζω! Ε, λοιπόν, όχι, δεν μοιάζουνε, αλλά εύκολα τους γκρουπάρεις με το μάτι, σε μία παρέα.

Στη δική μου παρέα η διαφορά προκύπτει κυρίως από το παπούτσι. Φαινομενικά, «όλες είναι ίδιες, όλες με τακούνια»… Όχι όμως. Η Ντράνα ας πούμε, προτιμά τη μυτερή γόβα στυλέτο. Προσωπικότητα παπουτσιού: Κοκεταρία, απαλές κινήσεις χεριών και ποδιών, απαλές εκφράσεις προσώπου, λεπτεπίλεπτα άκρα. Η Ρούνι-ρούνι προτιμά τις ψηλοτάκουνες στρογγυλές γόβες αλά Βικτώρια Μπέκαμ. Προσωπικότητα παπουτσιού: Σεξοθήλυκο, μοιραίο βλέμμα, αισθησιακό κούνημα γοφών, δυναμικό περπάτημα. Η Τζέν-τζέν αγαπά τα πιο εξτρίμ τακούνια, δίπατα, τρίπατα, πλατφόρμες. Προσωπικότητα παπουτσιού: Διαφορετικότητα, σταθερά πόδια αλλά ξελυγωμένοι ώμοι, επίδοξο κούνημα χειλιών ή και ολόκληρης της μουσούδας όταν μιλάει, περπάτημα ελαφριάς ροκιάς και πασαρέλας μαζί.

Το βράδυ που άρχισα να παρατηρώ τις παρέες και κατά πόσο  τα μέλη μοιάζουνε μεταξύ τους ή όχι,  ήμασταν μόνο με τη Ρούνι-ρούνι και τους Ρούληδες. Όλο αυτό το διάστημα που έλειπα, η δική μου παρέα κι η παρέα των Ρούληδων με μαγικό τρόπο, ενώθηκε. Αυτό βέβαια δεν έχει επηρεάσει τα παπούτσια του καθένα, ούτε την προσωπικότητα. Οι παρέες πρέπει και είναι ετερογενείς, αλλιώς είναι πολύ βαρετές. Άλλωστε, το ότι δεν μοιάζουνε οι προσωπικότητες μεταξύ τους, δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι δεν ταιριάζουνε. Τώρα, το πώς θα καταλάβεις αν το ποιόν του τυπά που έχεις τσεκάρει είσαι σόι ή μπολσόι… Δεν υπάρχει σωτηρία χρυσό μου… 

Σε όλες τις παρέες υπάρχει πάντα: 

1. Ο Πλακατζής 
2. Ο Ωραίος της Παρέας (ή Ψώνιο)
3. Αυτός που τους μαζεύει σπίτι συνήθως
4. Αυτός που μπήκε τελευταίος στην παρέα
5. Ένας Αιωνίως Δεσμευμένος
6. Ο γκρινιάρης

Αν είναι πάνω απο 6 είναι μεγάλη η γκάμα να διαλέξεις στον σωστό... Ξεκίνα με την ταυτοποίηση των παραπάνω να καταλάβεις ποιος είναι αυτός που κοιτάς και καλύτερα μην το πας με μέθοδο "δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος  είσαι". H εις άτοπον απαγωγή είναι ασφαλέστερη!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Theloume ki alli tzen tzen! Tzen tzen dwse pono!

Ανώνυμος είπε...

Ροοοοοοουυυυληηη έεεεεελα να πιεις τον χυμό σου!!!!
χαχαχαχαχαχαχα!!!!

Zed είπε...

O Ρούλης δεν πίνει χυμό. Πίνει βελούδο! Κι η Τζέν-τζέν έρχεται στο επόμενο πολύ δυναμικά! Υπομονή!

Ανώνυμος είπε...

για εσενα δε μας λες ομως...

Zed είπε...

Για ψάξε λίγο καλύτερα ;P